Blog

Voor de eerste keer naar de kinderkapper met je kleintje

Knip jezelf een plukje haar weg of ga je naar de kinderkapper?

toet toet

Bij HEJ KLIPPA komen kindjes van een paar maanden oud t/m 12 jaar voor een knipbehandeling. Om er een leuke dag van te maken is het soms handig om je kindje voor te bereiden op een bezoek aan de kinderkapper.

Begin een paar dagen van te voren te vertellen dat er een leuk uitje gepland staat. Je kan zelfs thuis al een beetje oefenen. Door stil te gaan zitten op een stoel, een handdoek om de schouders te leggen en met de vingers de haartjes vast te pakken en met 2 vingers bewegen over de haartjes alsof je knipt.

Houdt rekening met het ritme van je kindje voor het maken van de afspraak. Zorg dat je kindje uitgerust is, het buikje vol heeft gegeten en heb altijd een flesje of speentje bij de hand.

Zorg voor een ontspannende sfeer tijdens een bezoek aan de kapper, benader je kindje positief, geef veel complimentjes en steun ze door evt. hun handje vast te houden of dichtbij ze te gaan zitten.

Wil je kindje geen kinderkapmantel om? Dat is niet erg. Neem bijvoorbeeld een extra schoon shirt mee voor na de knipbehandeling. Wil je kindje graag bij je op schoot, ook dat mag. Zorg zelf voor voldoende afleiding en blijf vooral rustig, alles is goed!

Maak er een uitje van! Het moet vooral leuk zijn! En een douche of een warm bad na afloop is altijd een heel goed idee!

Hej då

Min första modell

DAAEA57B-9F42-48D4-90A6-BC66839EE77D

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close